SODAjobs
voor

Scholen

SODAjobs
voor

Bedrijven

SODAjobs
voor

Leerlingen

Info scholen

Wat is het SODA-project?

Vzw SODAjobs begeleidt scholen om op een wetenschappelijke manier efficiënter te werken aan gedragsverandering. Dit doen we door leerlingen te belonen, die uitblinken in Stiptheid, Orde, Discipline, en een professionele Attitude hebben.

Als vzw werken we aan de kwaliteit van de SODA-scholen door te luisteren naar feedback van de SODA-leerlingen, de werkgevers en de SODA-scholen zelf. Op basis van deze informatie kunnen we onze scholen doelgerichter begeleiden & coachen. Dit is noodzakelijk om zoveel mogelijk leerlingen te stimuleren/motiveren.

Voor ons het belangrijk om het evalueren efficiënter (minder planlast) te maken zodoende meer tijd te hebben voor een effectievere feedback naar de leerling toe.

Via verscheidene netwerkevents werken we aan de brug tussen werkgevers en scholen.

De beloning (zelf) bestaat uit een grote keuze aan leuke/leerrijke vakantiejobs, stageplaatsen, weekendwerk, vaste jobs en gratis events voor SODA-leerlingen.

De bedoeling is een positieve attitude in het TSO en BSO te stimuleren en op die manier het niveau te verhogen. Een tweede doel is om (allochtone/kansarme) leerlingen een extra objectief selectiecriterium aan te bieden.

Als vzw willen wij dat SODA-scholen meer kunnen opvallen met hun “goede leerlingen” en zo komaf maken met de negatieve perceptie die ontstaat door het watervalsysteem.

Werkgevers investeren jaarlijks veel tijd en geld aan de zoektocht naar professionele werkkrachten. In de eerste plaats is het te danken aan ons onderwijs dat deze werknemers op de arbeidsmarkt terecht komen. Via vzw SODAjobs kan een deel van dat geld terugvloeien naar het onderwijs.

Nog geen SODA-school?

Scholen die interesse hebben om het SODA-attest te implementeren in hun schoolorganisatie doorlopen volgende stappen. 

 

De SODA-presentatie:

De kracht van het SODA-attest:

 

Wat moet een leerling doen om het SODA-attest te behalen?